четверг, 26 марта 2020 г.

Психологи на зв'язку





Як комунікувати онлайн і отримувати задоволення


Зараз ми всі живемо в онлайн. Карантин дав нам можливість зрозуміти, що соціальні мережі-інструмент, який можна використовувати на користь і на шкоду. Як комунікувати онлайн так, щоб соцмережі не перетворилися для вас на казку про втрачений час і можливості?
Будьте чесні. Зараз ми переживаємо одну з найбільших криз, окрім фінансової. Це криза довіри. Ми перестали вірити людям. Якщо ви не знаєте, як виховати дитину, пережити карантинні обмеження, спланувати свій день, уникнути конфлікту з дитиною-підлітком-скажіть чесно про це собі і зверніться по допомогу до фахівців. Краще розповідайте більше справжніх історій, навіть провальних, і не бійтеся самоіронії. Гумор рятує в будь-який час. Розповідайте, як організували віддалену роботу, як намагаєтеся не впасти в депресію, підтримуючи бадьорість духу. Головне-жодних фейків і самообману.
Облиште паніку і не ставайте джерелом дезінформації. Паніка страшніша за коронавірус, адже вона здатна поширюватися швидше. Більшість населення перебуває в паніці і через захворювання, і через отримання негативної інформації, і непередбачуваність власного майбутнього. Завжди отримуйте інформацію на офіційних ресурсах, наприклад МОЗ України або ВООЗ. Якщо ви не розумієтеся на відповідній сфері, не ставайте вірусологами, експертами з нафти або економіки за один-два дні.
Дотримуйтесь правил цифрового етикету. Більшість розмов сьогодні перейшла в онлайн і соцмережі. Тому дотримуйтесь цифрового етикету в спілкуванні з колегами, рідними. «Прив», «спс» або «пжл» не зекономлять вам часу, при цьому цілком можуть бути сприйняті як поблажливість або навіть грубість. У свята, будь ласка, уникайте масових розсилок картинок з привітаннями. Зазвичай за ними можна зрозуміти, що вам просто все одно — адже замість того, щоб самому подумати над привітанням, ви просто формально надіслали «листівку». Карантин не означає, що люди тепер на зв’язку 24/7 і їм можна сміливо писати у вихідні та ввечері. Якщо вашу ситуацію не можна назвати екстреною, бережіть особистий час співрозмовника. І якщо ви пишете ділове повідомлення, всі ідеї краще висловити в одному посланні, а не дробити по слову чи реченню в 10 повідомленнях.
Звикайте до нової реальності. Ви зважилися перейти у формат відео (навіть нарад у Zoom). Уявіть, що там, по той бік камери, ваш друг, з яким у вас вже давно налагоджений діалог, є спільні жарти і теми. Спілкуйтеся виходячи з цього. Якщо ви проводите вебінар, ставьте питання слухачам. Будьте корисним другом для своєї аудиторії. Простота і відкритість-ваш успіх.
Змінюйтеся. Зараз той, хто не змінюється і не опановує нові інструменти, до яких відносять і соцмережі, втрачає час. Вчиться і знаходьте цікавинки у віртуальному світі, трансформуйте свою діяльність. Карантин і коронавірус не триватимуть вічно. Зовсім скоро ми знову будемо поєднувати онлайн і офлайн, , з усмішкою згадувати приємні моменти на хмарних платформах.
Активно і душевно спілкуйтесь з приємними людьми в безпечній обстановці-онлайн.


1 комментарий:

  1. Прывітанне, я Хелена Хуліё з Эквадора, хачу пагаварыць пра спадара Бенджаміна на гэтую тэму. аказвае мне фінансавую падтрымку, калі ўвесь банк у маім горадзе адмовіўся ад маёй просьбы прадаставіць мне крэдыт у 500 000,00 долараў, я паспрабаваў усё магчымае, каб атрымаць пазыку ў маіх банкаў тут, у Эквадоры, але ўсе яны адхілілі мяне, таму што мой крэдыт быў невялікім, але з Божай ласкай я даведаўся пра містэра Бенджаміна, таму вырашыў паспрабаваць падаць заяўку на крэдыт. Бог жадае, каб яны выдалі мне крэдыт у памеры 500 000,00 долараў на просьбу аб пазыцы, якую мае банкі тут, у Эквадоры, адхілілі мяне, гэта сапраўды было дзіўным з імі, і мой бізнес ідзе добра. Па электроннай пошце / WhatsApp звяжыцеся, калі вы хочаце атрымаць крэдыт ад іх. Lfdsloans@outlook.comWhatsApp Кантакт: + 1-989-394-3740.

    ОтветитьУдалить